miercuri, 10 aprilie 2013

Din nou acasa


Duminica seara ne-am intors din Turcia. A fost o saptamana grea.

Au fost in total 5 sedinte de Cyberknife, a cate 45 de min. fiecare. Pentru a putea suporta aceste sedinte (pentru Gabriela este foarte greu sa stea intinsa pe spate) medicul care ne administreaza tratamentul contra durerii, s-a gandit ca cel mai bine ar fi introducerea unui cateter. Acest lucru nu ar fi foarte dificil de facut in mod normal, insa pentru Gabi a fost o procedura  dureroasa deoarece zona respectiva fiind cea operata, nervii sunt asezati foarte diferit.

Datorita acestui cateter, sedintele au putut fi facute. Inainte si in timpul sedintelor Gabrielei i se administrau aprox. 6 ml de lidocaina (4 inainte doi in timpul). In prima zi analgezicul a continut si morfina, dar au aparut stari de rau de la stomac , varsaturi, necesitand eliminarea morfinei din tratament. Se pare ca organismul ei nu suporta morfina.

Dupa cele 5 sedinte de Cyberknife urmeaza cele de chimioterapie. In mod normal se aloca o pauza de cateva zile intre Cyberknife si chimioterapie, dar tinand cont ca am fi stat departe de copii mai bine de o saptamana, Gabi a hotarat ca prima sedinta de chimio sa o faca vinerea trecuta, in aceeasi zi cu ultima de Cyberknife.  Analizele de sange iesind bine, medicul si-a dat ok-ul si astfel a facut vineri si chimio. Apoi sambata a dormit toata ziua, iar duminica seara ne-am intors in tara.

Gabi este acum relativ bine. Incearca sa se puna pe picioare, efectul chimio fiind puternic si ea este inca slabita.

Schema de chimioterapie prevede administrarea a doua medicamente. In prima sedinta sunt administrate amandoua, dupa opt zile se administreaza a doua sedinta in care doar unul dintre ele se repeta, urmand ca in a 21-a zi schema completa sa se repete (daca analizele sunt ok).

Pentru urmatoarele doua sedinte de chimio, cea din ziua a 8-a si din ziua 21, intrucat efectiv nu mai sunt resurse financiare necesare deplasarii si efectuarii acestui tratament acolo (dupa cum v-am scris data trecuta pretul unei sedinte este de aprox. 3500 euro) vom incerca sa le administram aici in Romania. Medicul oncolog de aici din tara, care este un om deosebit si intelegator si care ne-a ajutat de fiecare data cand am avut nevoie, ne poate face aceasta schema de tratament si aici, dar desigur cu medicamentele si conditiile de administratre de aici.

Pentru noi este un lucru bun si il privim cu incredere, fiindca Dumnezeu este cu noi oriunde si, asa cum ne-a purtat de grija pana acum stim ca nu ne va parasi nici de acum inainte, mai ales ca avem si mijlocirea voastra prin rugaciune.

Va multumim pentru tot si va rugam sa ne purtati in continuare in rugaciuni!
Gabriela si Cosmin

Un comentariu: