joi, 20 decembrie 2012

O etapa noua

Luna decembrie a venit cu vesti bune, dar si mai putin bune. In urma analizelor efectuate, tumora nu a avansat, ci a stagnat. Aceasta este vestea buna.

Vestea mai putin buna este ca tratamentul trebuie continuat si din nou nu mai avem fonduri pentru a sustine cheltuielile.

Tratamentul se schimba si el. Are o componenta intravenoasa, Zometa si un medicament oral Nexavar.  Administrarea intravenoasa dureaza circa 15 minute, una la 3 saptamani.  Cel de al doilea, Nexavar-ul ,este un medicament destul de recent aparut in tratamentul de cancer si trebuie luate cate 4 tablete pe zi.

Aceste medicamente se pot administra si la noi in tara drept pentru care nu mai trebuie sa plecam (o noua veste buna). Problema e ca, daca Zometa nu costa exagerat de mult (ar mai trebui doar sa gasim un medic care sa i le poata administra), Nexavar-ul se gaseste mai greu si costa foarte mult, aproximativ 3500 de euro o cutie cu 112 tablete care ii ajung doar 28 de zile. Ceea ce complica si mai mult situatia este ca Nexavar-ul este prescris de obicei pentru cancerul de ficat si rinichi, ceea ce inseamna ca Gabi nu poate beneficia de o reteta gratuita sau compensata din partea statului roman, diagnosticul ei fiind cancer osos. Chiar si asa se pare ca se gaseste greu si sunt liste mari de asteptare.

Aceasta noua schema de tratament va dura circa 4 luni de zile daca nu intervin complicatii sau recidive. Astfel, Gabi este programata pentru o noua evaluare abia in luna martie. Prima sedinta de Zometa a reusit sa o faca in Turcia. Acum suntem deja in cautarea unui centru la noi in tara pentru continuarea tratamentului necesar peste 3 saptamani. In ceea ce priveste Nexavar-ul am mai avea nevoie in acest moment de aproximativ 4000 de RON pentru achizitionarea primei cutii. Peste 28 de zile vom mai vedea. Poate Domnul in marea Lui milostivire ne va ocroti si ne va trimite ajutorul Sau in continuare.

Ii multumim Domnului ca ne-a lasat-o pe Gabriela langa noi in continuare si vom putea petrece sfintele sarbatori din nou acasa, impreuna.

Va multumim din suflet pentru rugaciuni si ajutor!
Doamne ajuta!

2 comentarii: