marți, 3 aprilie 2012

Vesti noi

Ieri a inceput cea de a doua saptamana de tratament (a sasea sedinta).

Dupa cum ne-a spus si medicul specialist in analiza durerii, cu care avem o relatie stransa, durerea a crescut, chiar de la a doua sedinta. De aceea i-a prescris Gabrielei o injectie cu morfina care sa i se administreze cu 30-40 de minute inainte. Patru sedinte le-a facut insa fara morfina pentru ca nu avea cine sa i le administreze la 4 dimineata. La a cincea sedinta am insistat sa o facem la urgente (camera de garda) si s-a rezolvat.

Din acest motiv i s-a schimbat ora de tratament,  acum incepand sedintele la ora 10 dimineata. Durerea apare in trei locuri:spate, zona inghinala si sub genunchi, aceasta din urma fiind cauzata de una din primele 2. Cu injectia facuta tot nu poate sta fara dureri pe spate. Durerea care este in spate trece, dar cea din zona inghinala se transforma intr-o arsura puternica.

Medicul face tot ce-i sta in putinta, i-a marit doza de plasturi cu morfina de la 100 mg la 125, dar mai mult de 150 nu mai are cum sa ii dea. De asemenea i-a marit si doza pentru injectie de la 5 mg la 10mg.

Daca nici dozele marite nu-si vor face efectul atunci Gabi va trebui internata pentru a i se stabili doza potrivita de calmant pe care sa i-l administreze prin perfuzie.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Gabi suporta destul de bine durerile, insa problema majora este sedinta in sine, timp in care trebuie sa stea pe spate nemiscata. Imediat ce schimba pozitia, durerea scade in intensitate, uneori trecand aproape de tot. Totul e sa reziste acele 15-20 de minute.

In rest este mai bine ca dupa sedintele de chimioterapie, in sensul ca nu are stari de greata. Starea de oboseala nu putem spune ca este neaparat un efect al terapiei avand in vedere ca nu se poate odihni asa cum trebuie datorita durerii de pozitie. Oricum, se straduie sa faca si un pic de miscare si sa manance, iar pana acum a reusit foarte bine.

O veste buna ar fi ca ne-am hotarat sa fim de Sfintele Sarbatori acasa, mai ales ca sambata si duminica nu se face tratament, urmand sa revenim la tratament prima sau a doua zi de Pasti.  Va fi un pic mai obositor dar bucuria Invierii si a familieie va face sa treaca totul.

In plus nadajduim ca pana atunci terapia sa isi faca simtit si efectul ei pozitiv.

Doamne ajuta!
Cosmin si Gabriela

3 comentarii:

  1. Biruinţă şi multă putere de la Domnul nostru, Care poate toate!
    Doamne, ajută!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa dea Domnul sa aveti rezultate bune la terapie, sa se termine odata cele rele! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum mai eşti, dragă Gabi? Am tot intrat aici, sperând la ceva veşti bune de la voi. Îmi doresc din suflet să-ţi fie bine.
    Hristos a înviat!

    RăspundețiȘtergere