sâmbătă, 24 martie 2012

Tratamentul postoperator

De luni seara, Gabriela se afla impreuna cu Cosmin la Anadolu. Ieri, dupa examenele medicale efectuate in ultimele zile, s-a stabilit schema tratamentului postoperator.

Dupa cum stiti, doar 90% din tumora a fost extirpata prin interventia chirurgicala, motiv pentru care doctorii au optat pentru un tratament mai intens ca prima oara, si anume radioterapie urmata imediat de chimioterapie. Astfel, marti dimineata Gabi va incepe radioterapia, un total de 33 de sedinte (aprox.7 saptamani) a cate 20 de minute pe zi. Doctorul specialist in terapia durerii ne-a asigurat ca va face tot posibilul pentru ca Gabi sa suporte cat mai usor acest tratament, dar suntem constienti ca nu va fi usor.

Poate cel mai greu de suportat, mai greu si decat durerile, pentru ea va fi despartirea de copii pentru o perioada asa lunga de timp.

Cu ajutorul Parintelui Sergiu din Istanbul, Gabi se spovedeste si se impartaseste pe cat de des posibil. Este constienta ca partea cea mai grea acum incepe, dar cu nadejdea in Dumnezeu, este hotarata sa faca tot ce-i sta in putere sa lupte pentru viata, pentru a fi cat mai mult timp alaturi de Matei, Luca si Ioan.

Cu aceasta ocazie vrem sa va multumim din nou pentru tot ajutorul acordat. Fara rugaciunile si sprijinul material atat de necesar, Gabi nu ar fi avut aceasta sansa sa lupte pentru viata ei. Ea are acum nevoie de rugaciunile noastre ale tuturor mai mult ca oricand.

Urmatoarea faza a tratamentului va fi si ea foarte costisitoare, dar atat cat ne va sta in putinta suntem hotarati sa facem tot posibilul sa strangem fondurile necesare pentru a continua. Am inclus mai jos un bilant al cheltuielilor de pana acum si un calcul estimativ a cat este necesar pentru continuarea tratamentului

Plati deja efectuate – total 60,000 euro:

  1. Cele doua interventii chirugicale, inclusiv spitalizarea si examenele medicale: 20,000 euro fiecare, total 40,000 euro
  2. Primele 5 sedinte de chimioterapie inclusiv spitalizarea: 8,500 euro
  3. Portul (dispozitivul conectat la vena jugulara prin care se face chimioterapie) – 3,000 de euro
  4. Examenele medicale intermediare (deplasari Anadolu, cazare, examene medicale):  - 8,500 euro
Costurile estimative pentru continuarea tratamentului postoperator   total 27,800:

  1. Radioterapia (33 de sedinte) – 16,800 de Euro
  2. Cazare (la un hotel in apropiere) – aprox 2,500 (50 de euro pe noapte + mancare)
  3. Sedintele chimioterapie ce vor urma sedintelor radio: nu stim inca costul exact dar estimam cel putin un cost echivalent cu prima sesiune de chimioterapie – 8,500
Am mai dori sa va spunem ca si la prima si la a doua operatie, si in demersul postoperator, decizia i-a apartinut Gabrielei si lui Cosmin, sotul ei; noi doar i-am sustinut si ii sutinem, cu rugaciunea, cu dragostea, dar si cu ajutorul material.

Orice ajutor va conta enorm in continuare, dar cel mai mult avem nevoie de rugaciunile voastre.

Familia si prietenii lui Gabi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu