sâmbătă, 8 februarie 2014

Rezultatele ultimului RMN


Dupa mai multe incercari de a gasi o clinica unde sa facem RMN-ul cu anestezie totala, am reusit sa-l facem pe 30 decembrie la clinia Provita din cadrul spitalului Matei Bals. A reiesit ca majoritatea tumorilor sunt stagnate, insa exista evolutie in partea dreapta (cea operata).

Vestea buna este ca, in urma stagnarii, medicii din Turcia au recomandat continuarea chimioterapiei, iar in urma unei recomandari date de medicii de la Graal Medical din Romania, unde am facut administrarea tratamentului din septembrie si pana acum, au cazut de acord sa introducem o noua substanta pentru chimioterapie.  Asa cum ne-au confirmat si cei din Turcia, este o substanta cu rezultate foarte bune, pe care ar folosi-o si ei la Anadolu, dar nu se gaseste pe piata lor. Deci noua schema va include aceasta noua substanta.
Din nefericire, Gabriela a capatat o infectie urinara, care a impiedicat inceperea tratamentului, timp de o saptamana stand doar cu antibiotice perfuzabile, motiv pentru care am scris atat de tarziu, neavand multe informatii concrete.

Pe 4 februarie a inceput chimioterapia: sunt 3 sedinte la interval de 4 saptamani, dupa care, va urma din nou o evaluare.

In paralel am inceput si un tratament pentru ameliorarea durerii, medicii de terapie a durerii de la Provita ajutandu-ne foarte mult. Astfel, putem beneficia acum de efectele terapiei Scrambler, o terapie noua, care nu implica administrarea nici unui analgesic ci se bazeaza strict pe transmiterea unor curenţi de joasă amplitudine direct către centrii nervoşi care procesează informaţiile dureroase.  Suntem inca la inceput, insa efectele sunt foarte  benefice, durerile incepand sa scada. Fiind vorba despre o tumora foarte extinsa sunt necesare multe sedinte de acest fel.

In legatura cu partea financiara, dat fiind ca facem tratamentele aici in tara, cheltuielile s-au restrans, intrucat anumite medicamente sunt suportate si de casa de asigurari, iar cheltuielile aferente  transportului au disparut.

Totusi sunt multe medicamente de cumparat in continuare (morfina, anticoagulante-Clexane, filgrastine, Sindolor crema pt dureri etc.), iar administrarea chimioterapiei costa in jur de 550 de lei. In afara de acestea se mai adauga si analizele de sang, RMN, EKG, urina etc.

Multumim Domnului pentru purtarea Lui de grija!

Multumim parintilor si tuturor celor care ne-au sprijinit de-a lungul timpului prin rugaciuni si ajutor material. Si multumim medicilor pentru tot ajutorul dat, profesionalismul lor si atentia deosebita pe care ne-au acordat-o. In mod cu totul special multumim domnului Dr. Ovidiu Palea pentru realizarea RMN-ului si domnului Dr. Mihai Bacanu pentru ajutorul pe care ni-l ofera cu aparatul Scrambler.

Nadajduim ca ne veti sprijini in continuare sic a nu ne veti uita in rugaciunile voastre.

Doamne ajuta!

Gabi si Cosmin