vineri, 28 iunie 2013

Rezultatul evaluarii

Slava Domnului, analizele au iesit bine. Pe RMN-ul de acum apare ca in tot ce inseamna parte moale (muschi, vene, etc.) nu se mai vede nimic, ceea ce e bine. Pe partea de os nu au aparut modificari, nici in bine,  nici in rau. Concluzia doctorului este ca, avand in vedere starea buna a Gabrielei, cel mai probabil si situatia de pe oase este mai buna, dar pe RMN sa nu se poata vedea.  Aceasta analiza nu face diferenta intre celula necrozata si cea vie. Vede dimensiunea tumorii, nu si cat de activa este.

Deocamdata pentru urmatoarele  3 luni tratamentul va fi unul de intensitate mai scazuta, fiind compus doar din pastile care trebuie luate 5 zile pe luna. Medicamentul se numeste Temodal si costa 400 euro/luna. Pentru prima luna am reusit sa achizionam doza din Turcia. Celelalte doua le vom procura din Romania in functie de cum reusim sa facem rost si de bani.

Urmatoarea evaluare va avea loc in octombrie si va consta in RMN plus PET (aceasta analiza arata intensitatea activitatii oricarei celule din organism) asa ca vom sti atunci cat din ceea ce mai apare inca pe os este de natura activa. Acest control ne va costa 2,500 de euro.

Ne punem in continuare nadejdea in purtarea de grija a lui Dumnezeu si in rugaciunile voastre.

Va multumim cu dragoste si recunostinta,
Gabriela si Cosmin

vineri, 21 iunie 2013

Ne pregatim pentru evaluare

Gabriela a incheiat lunea trecuta ultima sedinta de chimioterapie din ultima schema de tratament. Incepand cu ziua de sambata efectele chimioterapiei au inceput sa dispara incet si acum se simte bine.

Exista si momente de bucurie totusi: saptamana trecuta Ioan a avut serbarea la gradinita (a terminat grupa mijlocie), iar miercuri, 19 iunie, am participat la serbarea abecedarului cu Luca si Matei, care au terminat si ei clasa I.

Luni, pe 24 iunie, vom pleca in Turcia iar marti, pe 25, este programata evaluarea. Asteptam cu emotie ce va urma.

Ca de obicei, va rugam in continuare sa ne pomeniti in rugaciunile voastre!
Cosmin si Gabriela