marți, 22 mai 2012

O scurta pauza acasa


Duminica 20 mai s-a incheiat si sedinta de chimioterapie si am putut face externarea. A fost epuizant, tratamentul este greu si de durata. Medicii i-au spus Gabrielei sa inceapa sa se gandeasca ca la o boala cronica, e posibil sa faca tratament toata viata (cum sunt cei care sufera de diabet de ex.).

La inceput  Gabi a suportat destul de bine tratamentul dar in scurt timp au inceput sa apara si starile de rau: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare. A slabit 2 kg  in 3 zile.

Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a pazit si am reusit sa trecem si peste aceasta etapa. Luni am ajuns acasa si am inceput recuperarea. Sunt insa necesare si injectii cu Neupogen deoarece analizele de sange nu sunt tocmai bune. Urmatoarea sedinta de chimioterapie este pe 1 iunie, dar pana atunci nadajduim sa se puna pe picioare.

Exista totusi si un efect bun: nu mai are dureri si nu mai ia medicamente contra durerii si chiar poate dormi normal, pe spate.

Va multumim pt incurajari si va rugam sa nu ne uitati in rugaciunile voastre in continuare!

Cu drag si pretuire Gabriela si Cosmin

vineri, 11 mai 2012

Urmatoarea etapa a tratamentului

Hristos a Inviat!

Dupa o lunga durata de timp, iata-ne ajunsi si la finalul radioterapiei. Miercuri, 9 Mai, a avut loc ultima sedinta de radio si consultatia la medicul radioterapeut.

Efectele acestui tratament se vor vedea peste inca o luna doua, cand suntem chemati la evaluare. Totusi, durerea a scazut simtitor, mobilitatea este mult mai buna. Sunt semne ca tratamentul a functionat si ne dau sperante in continuare. Doctorii au redus deja din medicamente pentru durere, iar Gabi se poate odihni mai bine.

Ieri, 10 Mai, a avut loc si consultatia la medicul oncolog si s-a stabilit urmatorul tratament de chimioterapie. Acesta  va fi  tot de tip agresiv, compus din 4 sedinte (la interval de 21 de zile). Fiecare sedinta va dura 5 zile consecutive, cu o durata intre 4 si 8 ore/zi.

Este necesar ca Gabriela sa se interneze pentru a fi tinuta sub observatie, internare care va avea loc astazi.

In speranta ca veti fi in continuare alaturi de noi si cu multe multumiri pentru tot ajutorul primit pana acum va uram toate cele bune si va imbratisam cu drag de aici din Turcia.

Doamne ajuta!
Cosmin si Gabriela